Out of office replies in Exchange 2013 not working for external recipients

Advertisement

Hi,
Few days ago a couple of company workers went to vacation. They set up OOF automatic replies in OWA 2013. However automatic replies are not working for external recipients (outside of company). Internal users (company users) receive OOF notification.
I'm using smart host in sender connector configuration (SMTP server of internet provider) to deliver emails. Any clues about this problem ? Please find below part of the transaction log. For testing purposes i set up administrator account
to be on vacation.
HARED... SMTP    
[email protected]           
{[email protected]}             Automatic reply: vacation test
RECEIVE  SMTP    
[email protected]           
{[email protected]}             Automatic reply: vacation test
DROP     ROUTING 
[email protected]           
{[email protected]}             Automatic reply: vacation test
AGENT... AGENT    [email protected]           
{[email protected]}             Automatic reply: vacation test
HARED... SMTP    
[email protected]           
{[email protected]}             Automatic reply: vacation test
RECEIVE  SMTP    
[email protected]           
{[email protected]}             Automatic reply: vacation test
AGENT... AGENT    [email protected]           
{[email protected]}             Automatic reply: vacation test
TRANSFER ROUTING  [email protected]           
{[email protected]}             Automatic reply: vacation test
FAIL     SMTP    
[email protected]           
{[email protected]}             Automatic reply: vacation test

Advertisement

Hi Informus,
Please check if it is allowed in AllowedOOFType of the Remote Domain *
In Exchange 2013, the only way to see or change the current configuration for automatic replying and forwarding to the Internet is via the Exchange Management Shell (EMS) with PowerShell commands.
To get the currently configured Remote Domains, use:
Get-RemoteDomain
Name                           DomainName                                  
AllowedOOFType
Default                        *                                           
External
Get-RemoteDomain Default | fl AllowedOOFType, AutoReplyEnabled, AutoForwardEnabled
AllowedOOFType     : External
AutoReplyEnabled   : False
AutoForwardEnabled : False
To change the settings, use the Set-RemoteDomain command.
Enable automatic replies
Set-RemoteDomain -AutoReplyEnabled $true
Enable automatic forwards
Set-RemoteDomain –AutoForwardEnabled $true
Enable OOF for Outlook 2003 and previous (for Exchange 2007 and 2010 support)
Set-RemoteDomain –AllowedOOFType $ExternalLegacy
To change all these properties at once, you can use:
Set-RemoteDomain Default -AutoReplyEnabled $true –AutoForwardEnabled $true –AllowedOOFType $ExternalLegacy
Note:
Valid settings for the AllowedOOFType property are:
External
This is the default and only allows for the new style OOF messages as introduced in Outlook 2007.
ExternalLegacy
This settings allows for both the new style and old style OOF messages and needs to be set if you want to enable external OOF support for Outlook 2003 as well.
None
This setting doesn’t allow for the use of OOF messages at all (both internal and external).
InternalLegacy
This setting only allows for internal OOF messages to be sent for all Outlook versions.
Regards,
Satyajit
Please “Vote As Helpful”
if you find my contribution useful or “Mark As Answer” if it does answer your question. That will encourage me - and others - to take time out to help you.

October 11, 2015

Out of office replies in Exchange 2013 not working for external recipients

Hi, Few days ago a couple of company workers went to vacation. They set up OOF automatic replies in OWA 2013. However automatic replies are not working for external recipients (outside of company). Internal users (company users) receive OOF notificat

Exchange Indexing Not Working For Some Users

I know this is Exchange 2013 forum but I see that Exchange 2010 has been removed so I'm hoping someone can still help me out. We are planning to soon move to Exchange 2013 but in the meantime I've been having some indexing/search issues. We have a pa

Outlook Social Connector 2013 not working for linkedin

Hi Outlook Social Connector 2013 is not able to connect to linkedin When using Social Network Accounts in Outlook 2013, tick linkedin, the entry of username/password immediately after hitting connect is showing "invalid username or password". Ap

IMac late-2013 not working as external display to t430s with thunderbolt cable

Can anyone confirm wether this actually works? - TP: Bios is at the latest upgrade-level - TP: thunderbolt is enabled in bios  - TP: OS is Win7 - I know how to boot in Target Display Mode on the iMac (pressing T during boot - the thunderbolt-log is s

Sample Custom SSO not working for external userid mapped in userprofile in 11.1.1.8

Hi, WebCenter sites v: 11gR1 (11.1.1.8) I am in the process of validating Custom SSO Behaviour. I am facing hurdles. I have mentioned below the steps I preformed. 1. Deployed customizable-sso-11.1.1.8.0 .jar in cas/WEB-INF/lib 2. Copied SampleLoginfo

Group by collapsed not working for external content type

Hi, I've got a list that displays data from external content type and I need it to be grouped by a column and have it collapsed by default. The problem I have is that on a page by itself everything works fine. But when I add the list on a page with o

Microsoft Exchange ActiveSync not working in Mobile Network – Blackberry Z10

Microsoft Exchange ActiveSync not working in Mobile Network – Blackberry Z10 I have set-up office email account in Microsoft Exchange ActiveSync this work only over office Wi-Fi not working outside of office Wi-Fi range. When I back to office all new

Adobe DV is not working for Video out in CS6!

Adobe DV is not working for Video out in CS6! I verified my DV device is working fine with Premier Pro CS6. Anybody ever get this to work?Stan, First, the two audio/video output preferences in Encore CS4 and CS6 have different looks, as seen in the i

My Incoming Mail Server is grayed out....so, it is not working. How to fix?

My Incoming Mail Server  for iCloud is grayed out....so, it is not working. How to fix?It easiest way that sometimes solves the problem would be to delete your account from your Mac (system Preferences... > iCloud) and then to add it back again.Read

Software Update Point Switching is not working for some Clients

Hi there, I found nothing similar here and I hope this is the right section. I´m running ConfigMgr 2012 R2 where one of the Site Systems from one of the Primaries is located in an untrusted Forest in a perimeter Network. The Site System there has the

Lion Server DNS service not working for locally created zones. Caching working fine.

OS Lion Server DNS service not working for local zones. Was fine under Snow leopard server but Lion server upgrade has severely broken my DNS and web sites. Zones look fine under Server Admin but keep getting "query failed (SERVFAIL) for xxxx at /Sou

Adobe Updater not working for CS4

I have installed CS4 Master Collection on a new Windows 7 PC and it is working, but Adobe Updater isn't working properly. It first installed a few updates that were correct, but now it can't find the remaining updates (which I know exist). The messag

I have just downloaded Firefox 4 and my autofill on the google toolbar is not working for any webpages it previously worked with. Is there a way to fix this? Thanks

Question I have just downloaded Firefox 4 and my autofill on the google toolbar is not working for any webpages it previously worked with. Is there a way to fix this? ThanksCrap. That's what I was afraid of...Well, since I'm away from home and not ne

HT4946 My sound is not working for Siri, voice mail, Itunes,and ringer tones... the only sound that works is the buzzer. I was told at Verizin to try and update my I tune app off my Home computer and that might make the sound , will this help or is the sp

Sound is not working for Siri, voice mail, ringer tones, movies or music. I was told by verizon that the speaker maybe out, but that i might want to try and reload or update my itunes by plgging into my home computer... will this help and if so how d

Skype is not working for almost a week in parts of...

Our skype is not working for almost a week nnow in some parts of GhanaMy friend and I have also been experiencing the same connectivity issues here in Ghana for about a week now. I am from the US and have had an account for several years.  I have bee

Flash Player not working for Youtube

I have Windows Me (yes im very old school) and am using Internet Explorer and for some reason flash player 9.0 will not work for youtube. I was just on youtube, watching some video, listening to music and it was working perfectly fine. I clicked on a

What happened to my bookmarks, and how do I retrieve them. Your instructions are not working for me

I have Yahoo mail, and recently they changed the format. Ever since then I've had nothing but trouble. At one time I lost my Orange Firefox button which contained the print, and bookmarks ops, among others. One day I lost my button, so I un-then re-i

MY REDEMPTION CODE IS NOT WORKING FOR MY PRODUCT WHAT SHOULD I DO?

MY REDEMPTION CODE IS NOT WORKING FOR MY PRODUCT WHAT SHOULD I DO?It may be possible that the sale of the redemption by the third party seller has not yet been registered/recorded in Adobe's system. So as dj says you may need to check this out with t

Style Code Not Working for Read Only Users !

Hi  Can anyone help us with this issue. We have created some special Styling code in order to hid the Quick Launch on the home page of our main SharePoint site. The Styling works no problem at all for users with edit rights, however we found that the

Posting in foreign currency not allowed for external tax system

Hello all, I created a purchase order for inter-company stock transfer. Then created a corresponding outbound delivery and goods issue using  VL10h and completed goods issue. Then I completed good receipt using MIGO. When I was trying to create a sal