Custom DB authentication to an application from Oracle Portal not working.

Advertisement

Hi All,
We have a Portal customized and integrated to LDAP for SSO.
From the portal, we have a link that takes to another custom application that requires another level of authentication. We have implemented this authentication as custom Database based authentication.
When user login to the portal and access this link, he will be directed for authentication again. This custom application has been installed on a different OC4J instance while Oracle Portal is running in a different OC4J instance.
Issue is though user details are being propagated to the custom application page, we are receiving an error saying authentication failed.
In the OC4J instance specific for this custom application, we have configured jazn.xml to use custom authentication.
Below is the code:
<?xml version = '1.0' encoding = 'UTF-8' standalone = 'yes'?>
<!DOCTYPE jazn PUBLIC "JAZN Config" "http://xmlns.oracle.com/ias/dtds/jazn-9_04.dtd">
<jazn provider="XML" location="./jazn-data.xml" default-realm="jazn.com">
<property name="role.mapping.dynamic" value="true"/>
<property name="custom.loginmodule.provider" value="true"/>
</jazn>
and in jazn-data.xml, we gave the role mapping.
But the problem is when the link to the custom application is accessed, it seems like the custom autentication mechanism is not working.
Can anyone throw light on this?
Do we need to give the same configuration in the j2ee/home/config directory files also?
Can we use both LDAP and custom DB authentication with in the same OAS setup. Remember as of now, Portal and custom application are running in different OC4J instances but within the same OAS.
Any help in this regard will be highely appreciated.
Thanks,
Sasi Bhushan

Advertisement

Hi All,
We have a Portal customized and integrated to LDAP for SSO.
From the portal, we have a link that takes to another custom application that requires another level of authentication. We have implemented this authentication as custom Database based authentication.
When user login to the portal and access this link, he will be directed for authentication again. This custom application has been installed on a different OC4J instance while Oracle Portal is running in a different OC4J instance.
Issue is though user details are being propagated to the custom application page, we are receiving an error saying authentication failed.
In the OC4J instance specific for this custom application, we have configured jazn.xml to use custom authentication.
Below is the code:
<?xml version = '1.0' encoding = 'UTF-8' standalone = 'yes'?>
<!DOCTYPE jazn PUBLIC "JAZN Config" "http://xmlns.oracle.com/ias/dtds/jazn-9_04.dtd">
<jazn provider="XML" location="./jazn-data.xml" default-realm="jazn.com">
<property name="role.mapping.dynamic" value="true"/>
<property name="custom.loginmodule.provider" value="true"/>
</jazn>
and in jazn-data.xml, we gave the role mapping.
But the problem is when the link to the custom application is accessed, it seems like the custom autentication mechanism is not working.
Can anyone throw light on this?
Do we need to give the same configuration in the j2ee/home/config directory files also?
Can we use both LDAP and custom DB authentication with in the same OAS setup. Remember as of now, Portal and custom application are running in different OC4J instances but within the same OAS.
Any help in this regard will be highely appreciated.
Thanks,
Sasi Bhushan

October 11, 2015

Custom DB authentication to an application from Oracle Portal not working.

Hi All, We have a Portal customized and integrated to LDAP for SSO. From the portal, we have a link that takes to another custom application that requires another level of authentication. We have implemented this authentication as custom Database bas

Converting a business application from Oracle Forms 4.5 to Oracle Forms 6i

Which is the best configuration management tool I can use for converting a business application from Oracle Forms 4.5 to Oracle Forms 6i ? Thanks SiniStrictly speaking we only certify the upgrade from 6i to 9i, however, the technical details of going

How to move Users & Groups from Oracle Portal 3.0 to 10.1.2

Hi, I have Oracle Portal 3.0 and want to move all the users and groups into Oracle Portal 10.1.2. Any idea on how can I do that. Thanks.Thanks for the link, is there some sample script that I can follow or use to extract the users from Oracle Portal

Hi, I am working in saudi arabia and willing to buy an iphone 5. But next year I will shift to India permanently. So my query is whether I would purchase apple applications from India or not once I left the purchased country of origin?

Hi, I am working in saudi arabia and willing to buy an iphone 5. But next year I will shift to India permanently. So my query is whether I would purchase apple applications from India or not once I left the purchased country of origin?        Also he

Select * from tab is not working in oracle 10g

select * from tab is not working in oracle 10g. But at the same time, select * from <<table>> is working. Please advise me.This works for me in 10.2.0.2 Connected to: Oracle Database 10g Enterprise Edition Release 10.2.0.2.0 - 64bit Production

When I unplug Apple headphones from my MacBook Pro sond from internal speakers not work, and system soud preferences displayed: Output: optical digital out port only

When I unplug Apple headphones from my MacBook Pro sond from internal speakers not work, and system soud preferences displayed: Output: optical digital out port onlyIf you see a red light in the audio output port, then the internal switch is stuck. 

Get-MailboxSentItemsConfiguration Set-MailboxSentItemsConfiguration From Only (still) not working

Hello, I would like to ask a question, hopeing it is resolved in some way and i missed it. I have installed SP3 Rollup 4 on our Exchange 2010 server. This added 2 new Powershell commands Get-MailboxSentItemsConfiguration Set-MailboxSentItemsConfigura

Emails from contact form not working

I have a contact form on one of my website and it is not working properly.  Muse gives me a warning of not using another email than connected to the domain of the web. As I use Gmail in this particular website it is not working. How to solve this? Th

HT3669 hp deskjet all in one 4488 printer software downloaded from apple does not work

The printer software for HP Deskjet all in one F4488 downloaded from Apple support for OS 10.8.2 does not work. The problem is that the software is not available at the HP support site only.Your apparently older Model needs to use Apple's "Print &

Import from Repository option not working - OBIEE 11.1.1.6.2

Hello, We are currently running on OBIEE 11.1.1.6.2. We would like to merge Two Repositories. Well, in addition to "Merge" option we have, we were trying *"Import from Repository"* option but in vain. It is showing the following error:

Oracle reports not working

my oracle reports are not working. all the inforation is being sent to the rwservlet but the report just consists of the Heading of the report and not the data. i have checked the queries in the respective .xml files and run those queries in sql. the

License Key from Cisco is NOT Working.

Hello All, Device: Cisco Wireless Controller 2504 (AIR-CT2504-K9) We had purchased an Access Point Upgrade License for our Wireless Controller and when I try to upload the key to the WLC, I get a message that there were no valid Licenses found. We pu

Emailing photos from IPad 2 not working.

I know how to email photos from the IPad 2, but it is not working on my new replacement.  Does anyone have an idea of what could be wrong?Assuming that your email is working fine other wise ..... I have no idea as to why it isn't working, but have yo

Authenticating user in JSF from PHP portal (Joomla)

Hi there! Here, where I work, there's a portal in php (Joomla) where all users gets authenticated. I made an application using jsf and the protection to some pages, from anonymous access, is done by JSF Filters, but the users needs to login twice (Jo

How to access the MDX application from SQL server when working with OBIEE?

Hi, I am new to MS SQL Server 2005. We have developed the OLAP Cubes on SQL Server Business Intelligence Development Studio with its integration with Oracle Business Intelligence Enterprise Edition (OBIEE). The backend query is in MDX language. Now i

Reloading iWeb Domain from Backup Domain - Not working

My iMac hardrive crashed and died. We re-installed a new drive. We reloaded the old website back into the Applications Support folder for iWeb. But, every time we re-boot the iWeb keeps starting up with a new page. We then double click on the origina

Scan to Email from VPN sites not working on Exchange 2010

Hi,        I have Exchange 2010 SP1 with HCAS array installed in the organization. We have site offices connected through site to site VPN. All our outlook clients are working fine in the sites. We have MFP printers in both Head office and site offic

Oracle stream not working as Logminer is down

Hi, Oracle streams capture process is not capturing any updates made on table for which capture & apply process are configured. Capture process & apply process are running fine showing enabled as status & no error. But, No new records are capt

URGENT: Requery data from database is not working...

Using ADF 11.1.2.1.0 when i commit page In the database I have a trigger that modify the column values. These new values aren't returned. In backing bean action method, after execute commit method: I try executeQuery = data isn´t update I try also ex

Oracle SQLJ not working in WebLogic

Mybe its a little off topic here, but the JDBC and SQLJ runtime comes with JDeveloper. I try to deploy my application to WebLogic 7.0.0.1 and cannot get SQLJ code running. I loaded all jars (JDBC: classes12.jar, nls_charset12.jar; SQLJ: runtime12.jar